Korábbi események

Bori és Laci

Heuréka olvasókör

2024. április 11. 18:00 - 19:30

2024. április 11-én, a költészet napján Heuréka néven újraindítja olvasókörét Pintér Bori és Fábián László irodalmár, gimnáziumi magyartanár.

Tandori Dezső 1973-as, Egy talált tárgy megtisztítása című kötetének mottója József Attila Eszmélet című szövegéből való: „...s mint talált tárgyat visszaadja...” 
Olvasókörünk 2019 februárban Tandori hiányának megtapasztalásával, elvesztésének feldolgozásával indult, és indul most újra József Attila 119-dik születésnapja alkalmából, a magyar költészet napján, az elveszítés és megtalálás témájával, és ezek variációinak felmutatásával, mert: „Most, mikor ugyanúgy, mint mindig, / legfőbb ideje, hogy.” (Tandori: A damaszkuszi út)

Pintér Bori és Fábián László 2019 óta vezetik közösen szöveg- és problémacentrikus olvasókörüket, melynek célja, hogy irodalmi művekből kiindulva, a közönséggel együtt gondolkodva, jussanak el az értelmezés megtalálásának boldog felismeréséhez, a Heuréka-élmény megtapasztalásához.

Az eseményen a részvétel ingyenes, nem kell regisztrálni, és örülünk, ha minél többen jöttök!
Erre az alkalomra nem kell előre készüljetek, nincs kötelező olvasmány  

Az előadókat a Stratis Kft. és Petőfi Irodalmi Múzeum támogatja. 

 

talpramagyar

Talpra magyar! - Élményalapú workshop pedagógusoknak

2022. február 25. 16:00 - 17:30

Közös játékra hívjuk az érdeklődő pedagógusokat, mely során ötleteket meríthetnek, Fodor Veronika frissen megjelent, Talpra, magyar! című forradalmi szabadulókönyvének
osztálytermi feldolgozásához.
A könyv valós történelmi eseményeket dolgoz fel játékos formában, így alkalmas lehet arra, hogy a gyerekek ennek segítségével ismerkedjenek meg a márciusi eseményekkel, elevenítsék fel azokat a nemzeti ünnep közeledtével.

A workshop a Manó Könyvek és a Háromcsőrű Kacsa Történetalkotó Műhely együttműködésével készül.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni a [email protected] vagy a 06-1/202-4020-as telefonszámon.