Foglalkozásaink

Szólj hozzá! - szerkesztőségi játék
karakter készítő képernyők

Korosztály: 13-16 éves kor
Időtartam: 90 perc
Ár: 600 Forint/ gyerek (belépőjegy) + 8000 Forint/csoport (foglalkozás díja)

A foglalkozás során a résztvevők egy kamaszoknak szóló magazin szerkesztőségének szerepeibe bújva dolgozhatnak fel hozzájuk közel álló témákat. Ehhez kiindulópontként kortárs magyar ifjúsági regények idézeteit használjuk. 

A játékos és könnyed feladatok lehetővé teszik, hogy a fiatalok megoszthassák egymással ezzel kapcsolatos komoly és kevésbé komoly gondolataikat, gyakorolják az önkifejezést, az érvelést, kreatív írást, a képalkotást. Mindezt változatos munkaformákkal tehetik meg, úgy mint fotózás, kommentelés, riport és animációkészítés.

Választható témák: osztályközösség, barátság, szerelem, rajongás, önállósodás

 

Irodalmi többkezes
animációs

Korosztály: 11-14 éves korig
Időtartam: 90 perc
Ár: 600 Forint/ gyerek (belépőjegy) + 8000 Forint/csoport (foglalkozás díja)

A foglalkozás során a gyerekek kipróbálhatják, hogy milyen egy kollektív alkotófolyamat. A közös történetükben ők dönthetik el, hogy ki legyen a főhős, kikkel találkozzon, hogyan reagáljon különböző helyzetekben. 

A karakterkészítő szoftver segítségével vizuálisan is megalkothatják a szereplőket, a helyszínválasztó installáció szépirodalmi szövegekből vett idézeteket és különböző képeket kínál a történet lehetséges helyszíneihez, a hangstúdióban pedig megszólaltatják a szereplőket.
 

 

Talpra, magyar!
talpramagyar

Korosztály: 9-12 éves korig
Időtartam: 60 perc
Ár: 600 Forint/ gyerek (belépőjegy) + 8000 Forint/csoport (foglalkozás díja)

Ti tudnátok teljesíteni egy szupertitkos küldetést ‘48 tavaszán? Nem lesz könnyű dolgotok, hiszen a titkosrendőrség árgus szemekkel figyel benneteket. Nem mindegy, kivel osztjátok meg a nálatok lévő információkat! De vajon kiben lehet bízni? Be tudjátok bizonyítani, hogy
érdemesek vagytok Irinyi bizalmára?
A drámafoglalkozást Fodor Veronika Talpra, magyar! című frissen megjelent forradalmi szabadulókönyve ihlette. A gyerekek a Háromcsőrű Kacsa Történetalkotó Műhelyben átélhetik a ‘48-as forradalom előkészületeinek izgalmát, miközben egy küldetés során
megpróbálják elvinni egy titkos esemény felhívását a Pilvaxból az egyetemre.
A foglalkozás során a gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a forradalomhoz köthető eseményekkel, kifejezésekkel, nevekkel.