Foglalkozásaink

Szólj hozzá! - szerkesztőségi játék
karakter készítő képernyők

Korosztály: 13-16 éves kor
Időtartam: 90 perc
Ár: 600 Forint/ gyerek (belépőjegy) + 8000 Forint/csoport (foglalkozás díja)

A foglalkozás során a résztvevők egy kamaszoknak szóló magazin szerkesztőségének szerepeibe bújva dolgozhatnak fel hozzájuk közel álló témákat. Ehhez kiindulópontként kortárs magyar ifjúsági regények idézeteit használjuk. 

A játékos és könnyed feladatok lehetővé teszik, hogy a fiatalok megoszthassák egymással ezzel kapcsolatos komoly és kevésbé komoly gondolataikat, gyakorolják az önkifejezést, az érvelést, kreatív írást, a képalkotást. Mindezt változatos munkaformákkal tehetik meg, úgy mint fotózás, kommentelés, riport és animációkészítés.

Választható témák: osztályközösség, barátság, szerelem, rajongás, önállósodás

 

Irodalmi többkezes
animációs

Korosztály: 10-15 éves korig
Időtartam: 90 perc
Ár: 600 Forint/ gyerek (belépőjegy) + 8000 Forint/csoport (foglalkozás díja)

A foglalkozás során a gyerekek kipróbálhatják, hogy milyen egy kollektív alkotófolyamat. A közös történetükben ők dönthetik el, hogy ki legyen a főhős, kikkel találkozzon, hogyan reagáljon különböző helyzetekben. 

A karakterkészítő szoftver segítségével vizuálisan is megalkothatják a szereplőket, a helyszínválasztó installáció szépirodalmi szövegekből vett idézeteket és különböző képeket kínál a történet lehetséges helyszíneihez, a hangstúdióban pedig megszólaltatják a szereplőket.
 

 

A pofon
betűeső

Korosztály: 10-15 éves korig
Időtartam: 120 perc
Ár: 600 Forint/ gyerek (belépőjegy) + 8000 Forint/csoport (foglalkozás díja)

Három különböző szereplő, hat különböző nézőpont, egy fordulópont. De vajon hányféle történet? Mi deríthető ki valakiről táskájának tartalma, egy kihallgatott beszélgetés vagy egy titkos naplóbejegyzés alapján? 

Foglalkozásunk során a diákok csoportokra oszlanak és “viselkedéskutató szakemberekként” vizsgálják a három különböző szereplő karakterét és életét: a térben fellelhető nyomokból igyekeznek minél több információt kideríteni róluk, minél elevenebbé formálni a róluk kialakuló képet. A három szereplő élete egy fordulóponton keresztezi egymást.

Foglalkozás Nagy Lajos A lázadó ember című önéletrajzi műve nyomán.