ÚJRA EGYÜTT!

Újra együtt
újra együtt

CSOPORTFOGLALKOZÁSOK

 

Tiéd a tér!

Olyan csoportok jelentkezését várjuk, akik szeretnek játszani, történetet mesélni, akik közösségi élményre, csapatban való működés megélésére vágynak. 
A foglalkozás ideje alatt a múzeumi térben kizárólag a csoport tartózkodik, így a biztonság és a nyugalom is garantált.
Az ,,Újra együtt - kicsiknek” foglalkozást a 6-10 éves korúaknak ajánljuk. Velük a Mesemúzeum tereiben zajlik majd a játék. Együttműködés és egymásra való odafigyelés elengedhetetlen!

A felsősöket pedig az ,,Újra együtt - nagyoknak” foglalkozással várjuk a Háromcsőrű Kacsa Történetalkotó Műhelyben, ahol csapatépítő játékokkal, a kreatív írás technikáival és persze az interaktív installációk segítségével járjuk körbe, dolgozzuk fel a gyerekek által felvetett témákat, élményeket. 

 

Újra együtt - gólya nap: Közösségformálás 1.0

A foglalkozást elsősorban szeptemberben ajánljuk, olyan 9-10. osztályosoknak, akiknek a digitális oktatás miatt elmaradtak az elmúlt év fontos közösségi eseményei. Egész napos játék és alkotómunka. 

 

Újra együtt - mentorprogram

Július 5-től egy hetes intenzív műhelymunkára várjuk a 14-16 éveseket. Különböző egyéni és csoportos foglalkozások közül lehet majd választani. Jelentkezz, ha vonz az irodalom, a színház, a dráma,a kreatív írás! Ha szeretnél hozzád hasonló érdeklődésű emberekkel találkozni. Ha érdekel az önismeret és az önkifejezés. Ha szeretnéd gyakorolni, hogyan tudod különböző technikákkal kifejezni az érzéseidet, gondolataidat. Jó hír, hogy  a mentorprogram egész évben folyamatosan elérhető lesz! Ha kitűzöl magad elé egy célt, legyen ez dráma/magyar felvételi, vagy valami, amiben fejlődni szeretnél a mentorod év közben is segít, konzultál veled, ha szükséged van rá. Érdeklődés: Helmich Katalin [email protected] 

A mentorprogram menüje:

  • Kreatív írás technikák: Szeretnéd szavakba önteni a benned formálódó gondolatokat? Szívesen elolvassuk az első változatokat, és adunk ötleteket, javaslatokat a születendő mű létrehozásához. 
  • Önismereti játékok: Ki vagyok én? Örök kérdés, ha van kedved keressük együtt a választ!
  • Könyvklub (könyvterápia): Adj egy témát, ajánlunk hozzá regényt, mesét, novellát! Ha van kedvetek, együtt meg is beszéljük.
  • Dráma: Szeretsz közösen játszani, vagy esetleg drámás osztályba szeretnél felvételizni? Gyere, csatlakozz! 
  • Mi fán terem a színház?: Érdekel a színház világa? Érdekel, hogyan néz ki egy alkotófolyamat? Szívesen kipróbálnád magad különböző színházi szerepekben? Például, hogy milyen rendezőként összefogni egy csapatot, vagy hogy hogyan tudod egy létező irodalmi szöveggel kifejezni az érzelmeidet? Hozhatsz egy neked tetsző szöveget és megbeszéljük, hogy hogyan tudnád átadni másoknak, hogy miért is fontos neked. Vagy találj ki jelenetet a Háromcsőrű Kacsa installációinak segítségével és álmodd színpadra társaid segítségével!